Narodni A

 

ФОРУМ

ВАШАТА ПОРАКА

ПИСМО ДО МАКЕДОН

ВО МЕАНА НА ЧЕТ

ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК

                 Copyright 2004

 

za balkite

A Б В Г Д Ѓ Е Ж З Ѕ И Ј К Л Љ М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Џ Ш

lines_red_028

AЦЕ ПЕТКОВСКИ

Најдоброто од Аце

1

 Една желба имам

 

 

3:52

2

 Сој Македонски

 

 

4:52

3

 Само една ноќ

 

 

4:05

4

 Нека чукнат тапаните

 

 

4:27

5

 Ќе те слават Македонијо

 

 

3:34

6

 Австралија земја печалбарска

 

 

4:20

7

 Кате Катерино

 

 

4:46

8

 Велешките ергени

 

 

3:23

9

 Внуци на Гоце

 

 

3:47

10

 Бог да ги бие Дебрани

 

 

4:14

11

 Стамено пиле шарено

 

 

1:57

12

 Зедов жена мрзлива

 

 

2:11

13

 Ми излегла Евда низ чаршија

 

 

3:35

14

 Само седиш лично Стојне

 

 

1:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ace Petkovski - Najdobroto02
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

AДРИЈАНА АЛАЧКИ

Меланхолија

1

 Љубомора

 

 

4:21

2

 Твојте погледи

 

 

4:46

3

 Во ритамот ме следиш

 

 

2:50

4

 Силни дамари

 

 

4:28

5

 Меланхолија

 

 

3:34

6

 Ромео и Јулиа

 

 

4:57

7

 Песни свадбени

 

 

4:34

8

 Македонци

 

 

3:32

9

 Во мене, само пријател виде

 

 

2:12

10

 Твојте погледи (верзиа)

 

 

4:49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrijana Alacki - Melanholija
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

АНЕТА ЕВТИМОВА

Со песна да ти кажам

1

 Не си го продавај Кољо чифликот

 

 

3:35

2

 Што да правам што да чинам

 

 

3:46

3

 Елено ќерко Izvadi

 

 

4:12

4

 Дали думаш либе Izvadi

 

 

3:35

5

 Македонско девојче

 

 

3:45

6

 Кажи кажи либе Стано (дует со Сефедин Бајрамов)

 

 

6:08

7

 Сношти поминав, заминав

 

 

2:58

8

 Судбо моја

 

 

4:37

9

 Никнало цвеќе шарено

 

 

3:13

10

 Зајди, зајди јасно сонце

 

 

7:11

 

 

 

 

 

 

 

Aneta Evtimova - So pesna da ti kazam
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

АНЕТА НАКОВСКА

Ти требам

1

 За Македонија Izvadi

 

 

4:15

2

 Ти требам

 

 

4:33

3

 Мачо мен

 

 

4:03

4

 Хит

 

 

3:30

5

 Ти ми требаш за да живеам

 

 

3:59

6

 Ѓаволица

 

 

4:57

7

 Бели друмови

 

 

4:15

8

 Добро ми дојдовте

 

 

4:31

9

 Било поминало

 

 

3:48

10

 Како се викаш

 

 

4:46

11

 Денес тој рече да

 

 

4:16

12

 Во тага сум облечена

 

 

5:26

 

 

 

 

 

 

 

Aneta Nakovska - Ti trebam
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

 

А

 

 

 

А

 1. 4 грации - 4 грации
 2. 4 грации - Жени во сите ситуации
 3. 4 грации - И оваа ноќ ќе пееме
 4. 4 грации - Не се исти сите жени
 5. Аце Петковски - Ај, големо чудо
 6. Аце Петковски - Ајде легнала е Лиљана
 7. Аце Петковски - Ајде промени се Саре море
 8. Аце Петковски - Ја излези Ѓурѓо
 9. Аце Петковски - Каде се чуло видело
 10. Аце Петковски - Кандисал Ајредин паша
 11. Аце Петковски - Василке млада мори невесто
 12. Аце Петковски - Заспала мома преспала
 13. Ацо Андонов - Ајде камен Јано
 14. Ацо Андонов - Антице мори душице
 15. Ацо Андонов - Да сум бистра вода
 16. Ацо Андонов - Дафино вино црвено
 17. Ацо Андонов - Една љубов
 18. Ацо Андонов - Илчовице млада невесто
 19. Ацо Андонов - Крсти куме
 20. Ацо Андонов - Ленче
 21. Ацо Андонов - Маро Марике фидан бојлике
 22. Ацо Андонов - Мори моме Магде
 23. Ацо Андонов - На сред село тапан бие
 24. Ацо Андонов - Невесто тенка висока
 25. Ацо Андонов - Отвори ми бело Ленче
 26. Ацо Андонов - Пилето ми пее
 27. Ацо Андонов - Разболе се младо Македонче
 28. Ацо Андонов - Што ми е мерак пољак да бидам
 29. Ацо Андонов - Збогум мила
 30. Ацо Андонов и Васка Илиева - Василке млада невесто
 31. Ацо Георгиев - Песната и љубовта
 32. Аџамии - Бое
 33. Аџамии - Еј Цвете Цвете
 34. Аџамии - Елај Радо испрати ме
 35. Аџамии - Емо мори Емо
 36. Аџамии - Излегол Јане Сандански
 37. Аџамии - Јана
 38. Аџамии - Пембо
 39. Аџамии - Тајфа аџамии
 40. Адријана Алачки - Божја песна
 41. Адријана Алачки - Да бидеш заљубен
 42. Адријана Алачки - Дали имаш пари
 43. Адријана Алачки - Еден човек и една жена
 44. Адријана Алачки - Хармонико моја
 45. Адријана Алачки - Каде се чуло видело
 46. Адријана Алачки - Ќе се напијам
 47. Адријана Алачки - Кире
 48. Адријана Алачки - Лоша девојка Izvadi
 49. Адријана Алачки - Ма не не
 50. Адријана Алачки - Македонска полиција
 51. Адријана Алачки - На срце ми, на срце ми
 52. Адријана Алачки - На ти свекре вода да се напиеш
 53. Адријана Алачки - Пет пари не давам за тебе
 54. Адријана Алачки - Принцот мој
 55. Адријана Алачки - Секогаш сум трудна
 56. Адријана Алачки - Сестро судбино
 57. Адријана Алачки - Што за светот што за децата
 58. Адријана Алачки - Тетовска свадба
 59. Адријана Алачки и Зоран Марковски - Мунализа
 60. Адријана и Ирена - Да најдам љубов
 61. Адријана и Ирена - Денеска свадба се прави
 62. Адријана и Ирена - До две ми сваќи седнале
 63. Адријана и Ирена - Јован делија
 64. Адријана и Ирена - Миле мој миленце
 65. Адријана и Ирена - Не знам каква мајка беше ти
 66. Адријана и Ирена - О игро луда
 67. Адријана и Ирена - Ова е приказна стара Izvadi
 68. Адријана и Ирена - Само мами мами ме
 69. Адријана и Ирена - Славе пијаницата
 70. Адријана и Ирена - Велат да те заборавам
 71. Адријана и Ирена - Зарем не бев жена за тебе
 72. Адријана и група Модус - Ме има, но ме нема (Роса 2006)
 73. Агуш - Јулиана
 74. Ајде Като, ајде злато
 75. Ајде слушај калеш бре Анѓо
 76. Академци - А бре батка заглавен
 77. Академци - Аѓанак баџанак
 78. Академци - Ајде народнаци
 79. Академци - Алтана
 80. Академци - Бело лице љубам јас
 81. Академци - Бог да го бие луди Гоно
 82. Академци - Голем мераклија
 83. Академци - Дедо мили златни
 84. Академци - Девет години
 85. Академци - Елена
 86. Академци - Излегол Јане Сандански
 87. Академци - Кате Катерино Izvadi
 88. Академци - Кога свират Академците (Роса 2008)
 89. Академци - Ќе те излажам
 90. Академци - Ленче убава
 91. Академци - Љубовџија (Тетовски Фест 2008)
 92. Академци - Маро Марице
 93. Академци - Мома Македонка
 94. Академци - Мртов или жив
 95. Академци - Петка глава
 96. Академци - Пуста да е меана
 97. Академци - Тино моме фино
 98. Академци - Во наше село чешма шарена
 99. Академци - Жими ова срце
 100. Академци - Зошто ги криеш солзите
 101. Академци - Шеќерна
 102. Алегро - Прва на светот (Охрид фест 2006)
 103. Алегро - Џумбуш
 104. Алекса Минилов - Докијо моја Евдокио Izvadi
 105. Алексо Трисоски - Нано Нано Нанчице
 106. Александар Илиќ - Што ми стори
 107. Александар Ристевски - Ергенска песна
 108. Александар Сарев - Каде сте Македончиња
 109. Александар Сариевски - А бре невесто око калешо
 110. Александар Сариевски - Абер дојде Донке
 111. Александар Сариевски - Ајде дар ми везле
 112. Александар Сариевски - Бог да биет, кој прв почна
 113. Александар Сариевски - Бог да убиет Дебрани
 114. Александар Сариевски - Дејгиди луди млади години
 115. Александар Сариевски - Девојче девојче
 116. Александар Сариевски - Еднаш дојдов ваше село
 117. Александар Сариевски - Филизој моме филизој
 118. Александар Сариевски - Како што е оваа чаша
 119. Александар Сариевски - Чодам чодам стара мајко
 120. Александар Сариевски - Кандисал Ајрадин паша
 121. Александар Сариевски - Крај морето шир широко
 122. Александар Сариевски - Митро, Митро мори
 123. Александар Сариевски - Многу ми го фалат мори бабо
 124. Александар Сариевски - Море сокол пие
 125. Александар Сариевски - Море три години Стамбол го шетав
 126. Александар Сариевски - На Коњик дуќам да имам
 127. Александар Сариевски - Нарачува бело Менде порочува
 128. Александар Сариевски - Ни прела гора, ни ткала
 129. Александар Сариевски - Оган го гори Брезово
 130. Александар Сариевски - Ој Јано Јано Izvadi
 131. Александар Сариевски - Ој овчаре млад чобане
 132. Александар Сариевски - Оре моме седмо јанче
 133. Александар Сариевски - Ори Недо Недо
 134. Александар Сариевски - Подигни се бре невесте дуварче
 135. Александар Сариевски - Распукала Шар Планина
 136. Александар Сариевски - Река гази малој моме
 137. Александар Сариевски - Са ноќ ми билбил пропеа
 138. Александар Сариевски - Седна баба да вечера една еребица
 139. Александар Сариевски - Сношти го видов убавото Стојне
 140. Александар Сариевски - Сулејман седи на кула
 141. Александар Сариевски - Те кажувает бре Илиној моме
 142. Александар Сариевски - Учи ме мамо карај ме
 143. Александар Сариевски - Зајди, зајди јасно сонце
 144. Александар Сариевски - Зајко кокорајко (верзиа)
 145. Александар Сариевски и Анка Гиева - Што ми е мило ем драго Izvadi
 146. Александар Сариевски и Лира - Како што е таа чаша
 147. Александар Сариевски и Лира - Море сокол пие
 148. Александар Сариевски и Лира - Решил чичо да се жени
 149. Александар Сариевски и Лира - Зајко кокорајко
 150. Александар Сариевски и Трпчевски - Битола мој роден крај
 151. Александар Сариевски и Трпчевски - На срце ми лежи
 152. Александар Сариевски и Васка Илиева - Илчовице млада невесто
 153. Александар Сариевски и Васка Илиева - Јовано Јованке
 154. Александар Сариевски и Васка Илиева - Кажи Епсо Димушева
 155. Александар Сариевски и Васка Илиева - Море сокол пие
 156. Александар Сариевски и Васка Илиева - Невесто лична калеша
 157. Александар Сариевски и Васка Илиева - Саде ти се чудам Цвето
 158. Александар Сариевски и Васка Илиева - Собрале ми се набрале
 159. Александар Сариевски и Васка Илиева - Туѓината пуста да остане
 160. Александар Сариевски и Васка Илиева - Василке млада невесто
 161. Александар Сариевски и Васка Илиева - Зошто ми се срдиш либе
 162. Алпина - Ако одиш мила
 163. Алпина - Авантура
 164. Алпина - Цела вечност
 165. Алпина - Ден е веќе без неа
 166. Алпина - Јас те сакам
 167. Алпина - Китка балканска
 168. Алпина - Колку сакаш љуби ме
 169. Алпина - Љуби, љуби ме
 170. Алпина - Малолетничка
 171. Алпина - Мачка
 172. Алпина - Ништо не јадам
 173. Алпина - Пробај ме
 174. Алпина - Раснежни ме
 175. Алпина - Се колнам
 176. Алпина - Сега касно е Izvadi
 177. Алпина - Солзи нема да ми помогнат
 178. Алпина - Сонувам
 179. Алпина - Што чудо беше
 180. Алпина - Ти дадов срце Izvadi
 181. Алпина - Ти не си девица
 182. Алпина - Ти не си жена човек да те памти Izvadi
 183. Алпина - Ти немаш право да ме газиш пак
 184. Алпина - Три грама памет немам
 185. Алпина - Врати се Данче Izvadi
 186. Алтернатор - Кому врата отвараш (Охрид фест 2008)
 187. Амадеус - Са са (Роса 2007)
 188. Амадеус - Тина Мартина (Охрид фест 2007)
 189. Амела Даутовска - Не си последен
 190. Ана Бекута - Лудува месечина (Валандово 2006)
 191. Ана Бекута - Стариот џумбушлија
 192. Ана Василева - Осум клетви тешки
 193. Анастасиа - At the restaurant
 194. Анастасиа - Coming back home 1
 195. Анастасиа - Coming back home 2
 196. Анастасиа - Death of Alexander
 197. Анастасиа - Funeral theme
 198. Анастасиа - In a London cab
 199. Анастасиа - Nine iron doors
 200. Анастасиа - Pass over
 201. Анастасиа - Red and white
 202. Анастасиа - The circle is not round
 203. Анастасиа - Time never dies
 204. Анастасија и Сања Петрески - Сестринска (Валандово 2007)
 205. Андониа - Чакмак
 206. Андријана Андреевска - Лажно срце (Роса 2007)
 207. Андријана Андреевска - Љубовна одисеја (Роса 2008)
 208. Андријана Андреевска - Уште вечерва ќе заборавам (Охрид фест 2008)
 209. Анета Казакова - Бог ќе ти пресуди
 210. Анета Љумаковска - Пусти Јане
 211. Анета Љумаковска - Ти си моја болка
 212. Анета Љумаковска и гр. Молика - Ангели на љубовта (Охрид фест 2008)
 213. Анета Љумаковска и гр. Молика - Еден со друг се милуваме
 214. Анета Наковска - А бре лудо аџамија
 215. Анета Наковска - За љубов голема (Валандово 2008)
 216. Анета Наковска - Мајко стара
 217. Анета Наковска - Нова љубов
 218. Анета Наковска - Ти немаш право
 219. Анета Наковска и Петар Нечовски - Живот до века
 220. Анета Трпковска - Чичко Јанко
 221. Анета Трпковска - Едно знаме
 222. Анета Трпковска - Јас или она
 223. Анета Трпковска - Ќе те оставам
 224. Анета Трпковска - Мајка на Марика думаше
 225. Анета Трпковска - Пријателе
 226. Анета Трпковска - Распеана мома
 227. Анета Трпковска - Сакаш чичо
 228. Анета Трпковска - Високо не летај
 229. Ангел Димов - Еј Јасмина
 230. Ангел Димов - Елена
 231. Ангел Димов - Кажи ми Наде вистината
 232. Ангел Димов - Си заљубив едно моме
 233. Ангел Димов - Сите ми велат среќен си
 234. Ангел Димов - Таму кај е Пелистер
 235. Ани Малинкова - Адреса срце ветено Izvadi
 236. Ани Малинкова - Да сме заедно Izvadi
 237. Ани Малинкова - Дај дај дај Izvadi
 238. Ани Малинкова - Дени Дејане Izvadi
 239. Ани Малинкова - Играј са са
 240. Ани Малинкова - Испи ги моите мераци
 241. Ани Малинкова - Каква е љубовта
 242. Ани Малинкова - Љубовен сон
 243. Ани Малинкова - Љубовна рожба
 244. Ани Малинкова - Македонија
 245. Ани Малинкова - Може ли небото (Охрид фест 2007)
 246. Ани Малинкова - Нека ми е вечна младоста
 247. Ани Малинкова - Немој не ја гледај ти
 248. Ани Малинкова - Пеам од срце
 249. Ани Малинкова - Прв пат сум вљубена
 250. Ани Малинкова - Само еднаш сме млади
 251. Ани Малинкова - Со тебе ко без тебе
 252. Ани Малинкова - Среќна Македонка
 253. Ани Малинкова - Ти на мојот живот единствен си бог
 254. Ани Малинкова - Трубачи, млади трубачи (Валандово 2006) Izvadi
 255. Ани Малинкова - Убавина како магија
 256. Ани Малинкова - Залудно е залудно
 257. Ани Малинкова и Ристо Краповски - Децата се наше најсвето (Валандово 2008)
 258. Анка Гиева - Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо
 259. Анка Гиева - Да сум бистра вода
 260. Анка Гиева - Да ти пукне мила мајко
 261. Анка Гиева - Дали си се наспало
 262. Анка Гиева - Дотекла вода студена
 263. Анка Гиева - Елено ќерко
 264. Анка Гиева - Ја излези мила мајко на пенџерето
 265. Анка Гиева - Ја сум мома пак мома
 266. Анка Гиева - Кажи, кажи либе Стано
 267. Анка Гиева - Кој ти ги даде тие црни очи
 268. Анка Гиева - Крај Вардара седеше
 269. Анка Гиева - Ме сакаја двајца тројца граѓани
 270. Анка Гиева - На пат си го сретнав мајко
 271. Анка Гиева - Од Битола појдов
 272. Анка Гиева - Оди бре либе
 273. Анка Гиева - Пилето ми пее
 274. Анка Гиева - Прошетал Димчо рашетал
 275. Анка Гиева - Сношти минав крај рајската градина
 276. Анка Гиева - Што си налутено либе
 277. Анка Гиева - Тодоро мори Тодоро
 278. Анка Гиева - Во туѓина одиш либе
 279. Анка Гиева и сестри Мавровски - Битола мој роден крај
 280. Анка Гиева и В. Томовска - Што убаво носат мале партизаните
 281. Ансамбл 1762 лето - Месецот ти плете коприна
 282. Антони Стојановски - Ти, радоста ми ја зема
 283. Арија - 988
 284. Арија - Во дното на душата
 285. Арија - Една по една
 286. Арија - Играј играј
 287. Арија - Кој ја има жив да не биде
 288. Арија - Љуби љубов моја
 289. Арија - Луд и вљубен
 290. Арија - Лудо срце
 291. Арија - На минута или две
 292. Арија - Пола на пола
 293. Арија - Сонце мое
 294. Арија - Срце рането
 295. Астибијана - Думај Злате думај
 296. Астибијана - Прошета се мома
 297. Астор - Ајде стани
 298. Астор - Не вели добра ноќ
 299. Астор - Нежта тања (Охрид фест 2006)
 300. Астор - О, Марија (Охрид фест 2007)
 301. Атина Апостолова - Ако грешам Izvadi
 302. Атина Апостолова - Цела вечер ќе ти пеам
 303. Атина Апостолова - Дали знаеш либе
 304. Атина Апостолова - Дама белосветска
 305. Атина Апостолова - Дејгиди луди години
 306. Атина Апостолова - Дојди либе до вечер
 307. Атина Апостолова - Дојди ноќва јас те молам
 308. Атина Апостолова - Елено ќерко Елено Izvadi
 309. Атина Апостолова - Години златни
 310. Атина Апостолова - Иле, Илија
 311. Атина Апостолова - Иване
 312. Атина Апостолова - Јунак свири на тамбура
 313. Атина Апостолова - Каљо, Каљо девојче
 314. Атина Апостолова - Карамфило фило фило
 315. Атина Апостолова - Лажат лажат сите ергени
 316. Атина Апостолова - Љуби срце мое
 317. Атина Апостолова - Љубов неверна
 318. Атина Апостолова - Милане момче делијо
 319. Атина Апостолова - Не лажи ме
 320. Атина Апостолова - Не сум сама
 321. Атина Апостолова - Перо неверо
 322. Атина Апостолова - Песно моја
 323. Атина Апостолова - Пред да се разделиме
 324. Атина Апостолова - Сама самувам
 325. Атина Апостолова - Стојане сине Стојане
 326. Атина Апостолова - Судбино што ми направи
 327. Атина Апостолова - Свак петак
 328. Атина Апостолова - Таку даскалот
 329. Атина Апостолова - Те видов и се заљубив
 330. Атина Апостолова - Ти ми можеш се
 331. Атина Апостолова - Усни румени
 332. Атина Апостолова - Весели Македонци
 333. Атина Апостолова - Во влашкото мало
 334. Атина Апостолова - Зачукале тапаните
 335. Атина Апостолова - Запејте мераклии
 336. Атина Апостолова и Ангел Димов - Снежна пролет
 337. Атина Апостолова и Ванчо Тарабунов - Дај ми љубов дај
 338. Атина Апостолова и Ванчо Тарабунов - Прости ми Izvadi
 339. Ава Керс - Музиканти свирете
 340. Азра - Биљана платно белеше
 341. Азра - Јано мори
 342. Азра - Јовано Јованке
 343. Азра - Калеш Анѓо
 344. Азра - Сардисале Лешочкиот манастир
 345. Азра - Си заљубив едно моме
 346. Азра - Тујѓината пуста да остане

 

 

 

za balkite
lines_red_028

392 Песни