Narodni V

 

ФОРУМ

ВАШАТА ПОРАКА

ПИСМО ДО МАКЕДОН

ВО МЕАНА НА ЧЕТ

ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК

                 Copyright 2004

 

za balkite

A Б В Г Д Ѓ Е Ж З Ѕ И Ј К Л Љ М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Џ Ш

lines_red_028

ВАЛАНДОВО

2004

1

 Наум Петрески - Не жали ме

 

 

4:43

2

 Гоце Арнаудов - Домот мој манастир

 

 

4:51

3

 Јанко Узунов - Валандово убавино

 

 

4:18

4

 Јасмина Гуњова - Усни медени

 

 

3:19

5

 Зуица Лазова - Прости ми

 

 

4:27

6

 Благица Калева - За моите очи четири

 

 

4:57

7

 С.Савиќ и М.Бабиќ - Животот е многу убав

 

 

4:01

8

 Биљана и Борис Димови - Книго наша

 

 

3:47

9

 Јасмина Мукаетова - Ни бог нема право

 

 

4:35

10

 Ленче Кукиќ - Брод без кормило

 

 

5:15

11

 Ирена Спасовска - Кавали ѕвонат за надеж

 

 

4:18

12

 Петар Нечовски - Проколната за измама

 

 

5:05

13

 Марјан Коцев - Срце јужно

 

 

4:10

14

 Нино Величковски -Песните се мои другари

 

 

4:10

15

 Милица Кузмановска - Спремна на се

 

 

4:03

16

 Јасмина Коловска Узун - Љубен мој

 

 

4:08

17

 Елена Георгиева - Лични моми Валандовчанки

 

 

3:56

18

 Сузана Гавазова - Немирка

 

 

4:56

19

 Росана - Станете пријатели

 

 

3:59

20

 Група Соната - Немам веќе солзи за тебе

 

 

3:53

21

 Мишко Крстевски - Ако сон ти крадам Izvadi

 

 

4:36

22

 Н. Костадиновски - Циганка млада аргатка

 

 

4:09

23

 Горан, Дине и група Јупитер - Ката вечер, добра вечер

 

 

4:00

24

 Јадранка Тушевска - Не се надевам

 

 

4:43

25

 Адријана Алачки - Празник е денес славиме

 

 

4:38

26

 Преслава - Ден благословен

 

 

4:21

27

 Христијан Божинов - За тебе љубов моја

 

 

5:48

28

 Група Боеми - Болката како ракија

 

 

3:52

29

 Група Слатка Тајна - Мои тамбури

 

 

4:40

30

 Сузана Турунџиева - Еј ти птицо непозната

 

 

5:33

31

 Маја Стојановска - Ти си ми се

 

 

3:39

32

 Мери Минас Магдалена - Ноќ и ден

 

 

4:15

33

 Анета Наковска - Добро ми дојдовте

 

 

4:17

34

 Зоран Дамјанов - Таги бескрајни

 

 

4:44

35

 Дарко Билбиловски - Песно само ти

 

 

4:24

36

 Вангел Стојанов - Печалбар во туѓина не станав

 

 

5:50

37

 Група Пицикато - Далеку е мојот дом

 

 

4:39

38

 Петранка Ристова - Среќен ти пат

 

 

3:15

39

 Јадранка Југовска - Песно весели ме

 

 

3:25

40

 Манчо Поповски Лепи - Не сум зијан

 

 

3:38

41

 Група Тика - Или таа, или ниедна

 

 

4:42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valandovo 2004

2005

1

 Гоце Арнаудов - Само весело да е

 

 

4:27

2

 Марјан Коцев - Ергенлак, пашалак Izvadi

 

 

4:07

3

 Ирена Спасовска - Тодоре, мило либе

 

 

5:26

4

 Росана и Горан Тодоровски - Виулица

 

 

5:46

5

 Нино Величковски - Не се трпат немири

 

 

4:08

6

 Татјана Лазаревска - Празна клучалка

 

 

3:20

7

 Анета Мицевска и Молика - Плашлива срна

 

 

4:12

8

 Петар Нечовски - Само заборави ме

 

 

4:05

9

 Благица Калева и Наум Петрески - Дојди на зајдисонце

 

 

4:06

10

 Јасмина Гуњова - Вечерва пак сме собрани

 

 

3:07

11

 Благица Павловска и Зоран Дамјанов - За љубов живеам

 

 

5:10

12

 Ибро Лабунски - Девојко ангел мој

 

 

4:30

13

 Сузана Гавазова - Јато ангели

 

 

5:02

14

 За мојот народ песна носам

 

 

4:38

15

 Душко Ѓорѓиевски - Враќање

 

 

4:34

16

 Група Соната - Писмо, место прошка

 

 

4:20

17

 Ани Малинкова - Јас не можам сестра да ти бидам

 

 

4:49

18

 Оливер Додев - Зошто солзиве

 

 

4:03

19

 Биљана и Борис Димови - Што е љубовта

 

 

4:31

20

 Кристина и Коце Спасови - Аирлија радост голема

 

 

3:43

21

 Болеро - Дајте да запеам

 

 

4:10

22

 Даниела Калаџиска - Само на сон

 

 

3:43

23

 Ацо Георгиевски - Таа не знае

 

 

3:09

24

 Елена Георгиева - Бадем око

 

 

3:35

25

 Димитар Сивачев - Само црно вино лечи

 

 

4:25

26

 Јасмина Мукаетова - Мангуп си

 

 

4:14

27

 Емануела Митиќ - Две сме души вљубени

 

 

4:27

28

 Вокална група Валандово - Ода на љубовта

 

 

5:28

29

 Илија Бошковски - Пари имам, радост немам

 

 

5:54

30

 Група Тика - Љубена

 

 

4:04

31

 Марина Владимирова - Како да признаам

 

 

3:32

32

 Живанка Ристова - Сакам да си љубоморен

 

 

3:52

33

 Тути Фрути - Стари ергени

 

 

3:53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valandovo 2005
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

ВАЊА ЛАЗАРОВА

Лулка

1

 Ти ли се најде Лено мори

 

 

4:35

2

 Илија ќе оди втугина

 

 

3:36

3

 Прошета се Јовка Кумановка

 

 

4:27

4

 Петро, Петроленко

 

 

4:26

5

 Нешо пиле

 

 

3:19

6

 Во ливаѓе

 

 

5:04

7

 Таме ле долу

 

 

4:48

8

 Гукни ми гукни, гугутко

 

 

4:15

9

 Не претежај

 

 

3:44

10

 Стојане сине Стојане (инструменталка)

 

 

4:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanja Lazarova i Tadic - Lulka

Ритмистика

1

 Кирајџице, јабанџице

 

 

5:30

2

 Ах, минав гора

 

 

7:13

3

 Таму ле долу вода ми дотече

 

 

4:44

4

 Стојне бре моме кочанско

 

 

5:42

5

 Слага се с’лнце да зајди

 

 

6:08

6

 Катерино, кротко јагне

 

 

3:37

7

 Прошета се Јовка кумановка

 

 

2:17

8

 Многу ми го фалат бабо

 

 

4:05

9

 Ми товарил калеш Дончо

 

 

1:31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanja Lazarova i Tadic - Lulka
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

ВАСКА ИЛИЕВА

Macedonian folklore classics

1

 Кој што ме чуе да пеам

 

 

4:40

2

 Променила ми се Пандора девојка

 

 

4:56

3

 Земјо Македонска

 

 

3:55

4

 Кога падна на Пирина

 

 

4:27

5

 Кирајџице јабанџице

 

 

3:54

6

 Таму далеку вода ми дотече

 

 

4:24

7

 Седнал Марко

 

 

3:53

8

 Заплакало е Мариово

 

 

6:19

9

 Судбо моја Судбино

 

 

3:50

10

 Во Солуна еди куле

 

 

3:08

11

 Сите момчиња дојдоа

 

 

2:55

12

 Облога се ваќат момче и девојче

 

 

2:57

13

 Оф бре Стојане сине Стојане

 

 

3:16

14

 Марике мори бела Вардарке

 

 

3:26

15

 Кога се мажеше што ти се чинеше

 

 

2:53

16

 Сношти си поминав покрај вашите порти

 

 

2:46

17

 Сестра брата кани на вечера

 

 

4:16

18

 Стојан на Станка думаше Izvadi

 

 

5:38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vaska ilieva - Macedonian Folklore Classics

Тага за роден крај

1

 Тага за роден крај

 

 

4:18

2

 Душке ле Душке моја убава

 

 

2:53

3

 Слушај те ме браќа мили

 

 

3:35

4

 Срце ми гори за роден крај

 

 

2:34

5

 Славен Пирин недогледен

 

 

2:47

6

 Денес ми е мајко роденден

 

 

2:32

7

 Таму долу крај Белото море

 

 

3:57

8

 Дојди Ленче под ладна сенка

 

 

2:19

9

 Оро води Ангела

 

 

3:08

10

 Чуј те ме моми момчиња

 

 

1:49

11

 Европо и Канадо

 

 

2:34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

za balkite
lines_red_028 lines_red_028

ВОЈО СТОЈАНОСКИ

Е мој народе

1

 Е мој народе Izvadi

 

 

4:13

2

 Суводолица

 

 

4:46

3

 Брат без брата не може

 

 

4:28

4

 Ние сме Македонци

 

 

7:16

5

 Свадба румелијска

 

 

5:43

6

 Среќна ти мајко слава

 

 

4:44

7

 Ако ја бараш љубовта

 

 

4:58

8

 Да ни е жива песната

 

 

4:22

9

 Верувам, верувам во Македонија

 

 

5:45

10

 А бре воденичаре

 

 

5:31

11

 Болна е легнала џанам

 

 

3:15

12

 Ти си лек за очи вљубени Izvadi

 

 

5:06

13

 Проклети да се тие златници

 

 

4:12

14

 Моја Калино

 

 

3:48

15

 Се шетнала кара Митра

 

 

6:34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vojo Stojanoski - E moj narode
za balkite
lines_red_028 lines_red_028

 

В

 

 

 

В

 1. В. Андовски - Се вративме
 2. В. Целевиева и Е. Николовски - Љубов што врие (Валандово 2006)
 3. Валандовски дебитанти од 2007 - Дојди во Валандово (Валандово 2007)
 4. Валандовски Свадбари - Ако сум грешел мајко Izvadi
 5. Валандовски Свадбари - Остави ги меаните
 6. Валандовски Свадбари - Точи вино меанџике Izvadi
 7. Валентино Бенедети - Замисли
 8. Ванчо Биков - Што ти згрешив Јовано (Валандово 2008)
 9. Ванчо Поповски - Наде лична Наде
 10. Ванчо Тарабунов - А бре Апостоле Izvadi
 11. Ванчо Тарабунов - Ајде излезел е силен арамија
 12. Ванчо Тарабунов - Ајде провикнал се Иљо Малешевски
 13. Ванчо Тарабунов - Ако бевме сложни Македонијо
 14. Ванчо Тарабунов - Чума бие таму доле ле
 15. Ванчо Тарабунов - Голем празник
 16. Ванчо Тарабунов - Го убија Благој Самбевски (Гоце Фест 2006)
 17. Ванчо Тарабунов - Дали знаеш мори бела Недо
 18. Ванчо Тарабунов - Дедовино
 19. Ванчо Тарабунов - Додека е мома при мајка
 20. Ванчо Тарабунов - Ела душо подај рака
 21. Ванчо Тарабунов - Заљубив мале три моми
 22. Ванчо Тарабунов - Излегол Јане Сандански
 23. Ванчо Тарабунов - Југоносталгичари
 24. Ванчо Тарабунов - Кај што чади оган гори
 25. Ванчо Тарабунов - Како волк ќе вијам
 26. Ванчо Тарабунов - Лавовска клетва
 27. Ванчо Тарабунов - Лудо срце ми заигрува
 28. Ванчо Тарабунов - Мајка на Марика думаше
 29. Ванчо Тарабунов - Македонисти (Гоце Фест 2007)
 30. Ванчо Тарабунов - Македонски крвопис
 31. Ванчо Тарабунов - Македонија во моето срце
 32. Ванчо Тарабунов - Милко моме Милко мори
 33. Ванчо Тарабунов - Нема ли да дојде лето пролето
 34. Ванчо Тарабунов - О, царска земјо
 35. Ванчо Тарабунов - Стојне црнаок невесто
 36. Ванчо Тарабунов - Жеден сум ненапиен
 37. Ванчо Тарабунов - Жени се Радо додека си млада
 38. Ване Црногаров - Процвета љубовта
 39. Ване Спасов - Мое росно цвеќе
 40. Вангел Сурбевски - Ти си жена всрце што ми лежи
 41. Вангел Сурбевски - Дајте ми песна браќа свирачи
 42. Вангел Сурбевски - Деспино моме
 43. Вангел Сурбевски - Доста време ерген одев
 44. Вангел Сурбевски - Еден народ едно име
 45. Вангел Сурбевски - Како господ никој не е
 46. Вангел Сурбевски - Ќе те прашам мајко
 47. Вангел Сурбевски - Мили боже благослови не
 48. Вангел Сурбевски - Сети се што си ветивме
 49. Вангел Сурбевски - Станвај Донке, станвај пиле
 50. Вангел Сурбевски - Свирете пејте свирачи
 51. Вангел Сурбевски - Точи вино меанџико
 52. Вангел Сурбевски - Веро Верице
 53. Вангел Сурбевски - Запеј Македонијо
 54. Вања Лазарова - Ах, минав гора
 55. Вања Лазарова - Девојче бело црвено
 56. Вања Лазарова - Доко мори црно око
 57. Вања Лазарова - Еј гугутка гуга у гора
 58. Вања Лазарова - Еј ти куме, куме господине
 59. Вања Лазарова - Изникна ми бадем дрво
 60. Вања Лазарова - Јано пиле Јано
 61. Вања Лазарова - Катерино, кротко јагне
 62. Вања Лазарова - Ми товарил калеш Дончо
 63. Вања Лазарова - Многу ми го фалат бабо
 64. Вања Лазарова - Мори деј Невено невен душо
 65. Вања Лазарова - На гости ти дојдов Кито
 66. Вања Лазарова - Пријди дојди Елено моме мори
 67. Вања Лазарова - Прошета се Јовка Кумановка
 68. Вања Лазарова - Со маки сум се родила
 69. Вања Лазарова - Што да правам што да чинам
 70. Вања Лазарова - Ти се најде Лено мори
 71. Вардар - Леле Јано леле мило чедо
 72. Васил Атанасов - Ај со здравје верно либе Izvadi
 73. Васил Атанасов - Ана Марија Izvadi
 74. Васил Атанасов - Бегај дома Izvadi
 75. Васил Атанасов - Биди храбра Izvadi
 76. Васил Атанасов - Битолска зима Izvadi
 77. Васил Атанасов - Далеку си ти Izvadi
 78. Васил Атанасов - Друга жена не постои Izvadi
 79. Васил Атанасов - Гитаро моја Izvadi
 80. Васил Атанасов - Ќе пијам да се опијам Izvadi
 81. Васил Атанасов - Кеф со пари не се купува Izvadi
 82. Васил Атанасов - Кој не раздели Izvadi
 83. Васил Атанасов - Кој не раздели (блех верзиа) Izvadi
 84. Васил Атанасов - Кој не раздели, Ана Марија, Бегај дома (микс) Izvadi
 85. Васил Атанасов - Македонијо Izvadi
 86. Васил Атанасов - Македонска Izvadi
 87. Васил Атанасов - Не жали за мене Izvadi
 88. Васил Атанасов - Нигде не е како дома Izvadi
 89. Васил Атанасов - Поздрави го тоа девојче Izvadi
 90. Васил Атанасов - Расти сине мој Izvadi
 91. Васил Атанасов - Се ми даде, се ми подари Izvadi
 92. Васил Атанасов - Снегови бели Izvadi
 93. Васил Атанасов - Тажна недела Izvadi
 94. Васил Атанасов - Запрете свирачи Izvadi
 95. Васил Атанасов и Благица Калева - Прости ми за сите гревови Izvadi
 96. Васил Атанасов и Горан Атанасов - Роденденска Izvadi
 97. Васил Атанасов и Зорица Танковска - Мајко моја Izvadi
 98. Васил Влканов - Русата или црната
 99. Васил Влканов и Виданка Георгиевска - Руста печалба (Тетовски Фест 2006)
 100. Васил Влканов и Гуна Иванова - Невесто лична убава
 101. Васил Валканов и Сузана Спасовска - Саде ти се чудам Цвето
 102. Васил Валканов и Зуица Лазова - Прошета се мома
 103. Василиса - Калеш бре Анѓо
 104. Василиса - Калеш бре Анѓо (ремикс)
 105. Василиса - Со маки сум се родила
 106. Василиса - Судбо моја судбино
 107. Василиса - Зајди зајди
 108. Васка Илиева - Абер ми дојде од Солуна града
 109. Васка Илиева - Аир да не сториш, мајко
 110. Васка Илиева - Ајде сите запејте
 111. Васка Илиева - Ајде вино пијам
 112. Васка Илиева - Целувај ме мило либе
 113. Васка Илиева - Четворица комити
 114. Васка Илиева - Девет сина
 115. Васка Илиева - И ние сме деца на Македонија
 116. Васка Илиева - Излегол невен Пејо
 117. Васка Илиева - Имала мајка девет сина
 118. Васка Илиева - Излегол Гоце низ тоа поле Битолско
 119. Васка Илиева - Изникна ми бадем дрво
 120. Васка Илиева - Китен девере
 121. Васка Илиева - Крушево абер пристигна
 122. Васка Илиева - Лешочкиот манастир
 123. Васка Илиева - Македонијо земјо најмила
 124. Васка Илиева - Море чичо рече да ме жени
 125. Васка Илиева - Мост ми ѕидале
 126. Васка Илиева - Нико, Нико меанџико
 127. Васка Илиева - Огреала месечина
 128. Васка Илиева - Ој, Прилепе граде
 129. Васка Илиева - Песна за Александар Турунџев Izvadi
 130. Васка Илиева - Песна за Никола Бадев Izvadi
 131. Васка Илиева - Песна за селото Буф
 132. Васка Илиева - Ред се редат Кочански сејмени
 133. Васка Илиева - Сардисале Лешочкиот манастир
 134. Васка Илиева - Сестра брата моли за вечера
 135. Васка Илиева - Син ми се родил, татко се сторив
 136. Васка Илиева - Славеј песна запеало
 137. Васка Илиева - Сон сонила Орданица
 138. Васка Илиева - Што ја нема Цвета
 139. Васка Илиева - Што кучиња лајат
 140. Васка Илиева - Трба трби Гевгелија
 141. Васка Илиева - Врати ми се мило либе
 142. Васка Илиева - За Карпош војвода Izvadi
 143. Васка Илиева - Заплакало е Мариово
 144. Васка Илиева - Земјо Македонска
 145. Васка Тасева - Судбо моја
 146. Васка Тасева - Зошто ми се срдиш либе
 147. Васка Тасева и Кјанија Даутовска - Ми товарил калеш Дончо
 148. Васка Тасева и Никола Донев - Лино моме севдалино
 149. Васка Тасева и Виктор Петковски - Кога си тргнав во туѓина
 150. Вељан Симјаноски - Што имала ксмет Стамена
 151. Вера Ивковиќ - Добро ми дошле сватови
 152. Вера Ивковиќ - Ќе пеам ќе се веселам Izvadi
 153. Вера Ивковиќ - Минат дните
 154. Вера Ивковиќ - Песно не ме оставај
 155. Вера Пацешкоска - Како да те сакам
 156. Верица Филипова - Ајде песно запеј (Охрид Фест 2006)
 157. Верица Ристеска - Јунак планина
 158. Верица Русева и Алегро - Ромео и Јулија (Роса 2006)
 159. Весела Митровиќ - Ах боли боли
 160. Весели Скопјани и Гоце Касаповски - Седнал Марко
 161. Весна Гавроска - Врати ми ја љубовта (Роса 2008)
 162. Весна Гавроска - Моите рани (Прилеп Фест 2009)
 163. Весна Стаменковска - Рани печат
 164. Весна Стаменковска - Запри запри пајтону
 165. Весна Стаменковска и Академци - Не лажи ме
 166. Весна Стаменковска и Академци - Трубадурот мој
 167. Весна и Тоше - Кога гори љубовта (Охрид Фест 2008)
 168. Ветер и Магла - Ајде сега кажи кажи
 169. Ветер и Магла - Дај, дај
 170. Ветер и Магла - Девојко палава
 171. Ветер и Магла - Не ме моли
 172. Виданка Георгиевска и Ацо Андонов - Двајца се заљубивме
 173. Виданка Георгиевска - Абер дојде Донке
 174. Виданка Георгиевска - Ајде не ти личи, Дафино моме
 175. Виданка Георгиевска - Ајде пушка пукна
 176. Виданка Георгиевска - Ајде разболе се моето либе
 177. Виданка Георгиевска - Аманет од легендарната Васка
 178. Виданка Георгиевска - Анамо млада кадано
 179. Виданка Георгиевска - Црна се чума зададе
 180. Виданка Георгиевска - Да сум бистра вода
 181. Виданка Георгиевска - Давај ме мила мамо
 182. Виданка Георгиевска - Девојченце девојченце
 183. Виданка Георгиевска - Дигна чаша напиј се Izvadi
 184. Виданка Георгиевска - Е филмот ми пукна
 185. Виданка Георгиевска - Егејска Izvadi
 186. Виданка Георгиевска - Еј либе Стојане
 187. Виданка Георгиевска - Ела либе елај
 188. Виданка Георгиевска - Гордо Порече
 189. Виданка Георгиевска - Јас сум се напроменила
 190. Виданка Георгиевска - Јоване море Јоване
 191. Виданка Георгиевска - Камо ти колевка на глава
 192. Виданка Георгиевска - Караман си појде
 193. Виданка Георгиевска - Кате лично моме
 194. Виданка Георгиевска - Катил Ѓорѓи
 195. Виданка Георгиевска - Ќе фрлам урка и вретено
 196. Виданка Георгиевска - Кито моме Кито душо
 197. Виданка Георгиевска - Клетва
 198. Виданка Георгиевска - Куќи и дворови испустени
 199. Виданка Георгиевска - Ме изгоре Чапкан Динчо
 200. Виданка Георгиевска - Многу мерак имам бабо
 201. Виданка Георгиевска - Моите деца гладни по туѓи дворови
 202. Виданка Георгиевска - Не си го продавај Кољо чифлигот
 203. Виданка Георгиевска - Не ти личи на каурка
 204. Виданка Георгиевска - Невесто лична убава
 205. Виданка Георгиевска - Очите твои
 206. Виданка Георгиевска - Од кај идеш облаче бело
 207. Виданка Георгиевска - Од тебе коса ми побеле
 208. Виданка Георгиевска - Ој невесто мори Стојанице
 209. Виданка Георгиевска - Пак ќе се обединиме (Гоце Фест 2006)
 210. Виданка Георгиевска - Параходот
 211. Виданка Георгиевска - Подрум одам мајче
 212. Виданка Георгиевска - Полите ќе си истресам
 213. Виданка Георгиевска - Пријди дојди Елено
 214. Виданка Георгиевска - Прошета се млад војвода
 215. Виданка Георгиевска - Распукала Шар Планина Izvadi
 216. Виданка Георгиевска - Си заљуби Џефа
 217. Виданка Георгиевска - Сите девојчиња
 218. Виданка Георгиевска - Скрипците песна пееја
 219. Виданка Георгиевска - Сношти минав покрај вази
 220. Виданка Георгиевска - Собрале ми се набрале
 221. Виданка Георгиевска - Срцево ми вели љуби го
 222. Виданка Георгиевска - Станвај Донке
 223. Виданка Георгиевска - Што ја нема Цвета мома
 224. Виданка Георгиевска - Што си либе нажалено
 225. Виданка Георгиевска - Ти беше Милке
 226. Виданка Георгиевска - Тргна баба по селото
 227. Виданка Георгиевска - Тргнав да одам на нива
 228. Виданка Георгиевска - Три години либе ние се љубевме
 229. Виданка Георгиевска - Туѓината пуста да остане
 230. Виданка Георгиевска - Учи ме мила мамо карај ме
 231. Виданка Георгиевска - Вечерај Анѓо
 232. Виданка Георгиевска - Во наше село чешма
 233. Виданка Георгиевска - Запеј бе Петре
 234. Виданка Георгиевска - Засвирел Стојан
 235. Виданка Георгиевска - Зима е ладно е
 236. Виданка Георгиевска и Унико - Гемиџиска (Гоце Фест 2007)
 237. Виделина - Бела птицо
 238. Виделина - Прости ми
 239. Вики Среброва - Ангел моме Штипјанче
 240. Вики Среброва - Боже кај ни бега љубовта
 241. Вики Среброва - Босонога играм (Тетовски Фест 2006)
 242. Вики Среброва - Дојди Иване
 243. Вики Среброва - Еј Нико Никола
 244. Вики Среброва - Елено черко
 245. Вики Среброва - Игоре изгоре Izvadi
 246. Вики Среброва - Играј срце весело
 247. Вики Среброва - Имам само едно срце
 248. Вики Среброва - Казни ме казни
 249. Вики Среброва - Мило мое
 250. Вики Среброва - Намигни ми
 251. Вики Среброва - Нема да молам
 252. Вики Среброва - Покрај Црна (Гоце Фест 2006)
 253. Вики Среброва - Прости ми либе
 254. Вики Среброва - Само тој
 255. Вики Среброва - Слушај го срцето
 256. Вики Среброва - Срце ќе заплаче
 257. Вики Среброва - Тажен свирачу мој
 258. Вики Среброва - Ти ми значиш најмногу (Тетовски Фест 2007)
 259. Вики Среброва - Ти си се
 260. Вики Среброва - Збогум љубов моја
 261. Вики Среброва - Зелени очи
 262. Вики Среброва - Зошто ме заборави
 263. Вики Среброва и Зоран Марковски - Што е тоа во тебе
 264. Виктор Барбутов - Овде долу јужно
 265. Виктор и Зорица - Срце лудувај
 266. Виолета Грамбозова - Скаменички фрлат мајко
 267. Виолета Митева - Ајде сваќе на оро
 268. Виолета Митева - Ако беше черко печалбарка
 269. Виолета Митева - Ако има бог
 270. Виолета Митева - Бекрија е черко
 271. Виолета Митева - Биди ангел мој
 272. Виолета Митева - Блазе ти черко
 273. Виолета Митева - Болен лежи млад Стојан
 274. Виолета Митева - Божја жена
 275. Виолета Митева - Црна жена
 276. Виолета Митева - Чујте ме браќа на Балканот Izvadi
 277. Виолета Митева - Чувајте ја песната Македонска
 278. Виолета Митева - Дојди сине дур е мајка жива
 279. Виолета Митева - Еднаш се љуби младоста
 280. Виолета Митева - Едно мало моме
 281. Виолета Митева - Еј Америко
 282. Виолета Митева - Еј младенци Izvadi
 283. Виолета Митева - Еве сме Македонијо
 284. Виолета Митева - Јас те љубев
 285. Виолета Митева - Македонка сум
 286. Виолета Митева - Мој Ангеле
 287. Виолета Митева - Направило моме ладна меана Izvadi
 288. Виолета Митева - Не ти верувам
 289. Виолета Митева - Оро се вие крај манастирот
 290. Виолета Митева - Под стариот фенер
 291. Виолета Митева - Помогни ми да заспијам
 292. Виолета Митева - Проклети да се парите
 293. Виолета Митева - Се запали пиле Трено одајчето
 294. Виолета Митева - Среќата со пари не се купува
 295. Виолета Митева - Што да правам што да чинам
 296. Виолета Митева - Свадбари мили
 297. Виолета Митева - Тагата што е
 298. Виолета Митева - Ти си ми се
 299. Виолета Митева - Тој што љуби бавно старее
 300. Виолета Митева - Вечен ти си мој Вардаре
 301. Виолета Митева - Весела свекрва
 302. Виолета Митева - Вино за вљубените
 303. Виолета Митева - Во песната се колнам
 304. Виолета Митева - За тебе плетам коси бели
 305. Виолета Митева - Запеј черко
 306. Виолета Митева - Запрете возови
 307. Виолета Митева - Златни труби
 308. Виолета Томовска - Ах вие луди млади години
 309. Виолета Томовска - Ај засвирете млади момчиња
 310. Виолета Томовска - Ајде провикнал се Иљо Малешевски
 311. Виолета Томовска - Ајде ред се редат Кочански сејмени
 312. Виолета Томовска - Ако само запеам
 313. Виолета Томовска - Бело лице љубам јас
 314. Виолета Томовска - Биљана 1014
 315. Виолета Томовска - Битола мој роден крај
 316. Виолета Томовска - Црнооко мило мое
 317. Виолета Томовска - Цветините очи церешови
 318. Виолета Томовска - Дафино вино црвено
 319. Виолета Томовска - Да сум бистра вода
 320. Виолета Томовска - Девојченце мило мое
 321. Виолета Томовска - До што е сонце и снегови
 322. Виолета Томовска - Дојди, дојди море калеш Димчо
 323. Виолета Томовска - Две тамбури
 324. Виолета Томовска - Го фатиле клети турци
 325. Виолета Томовска - Гори душава
 326. Виолета Томовска - Ја излези либе лично
 327. Виолета Томовска - Камен да беше срцево
 328. Виолета Томовска - Каранфило, фил фило
 329. Виолета Томовска - Кога не сум крај тебе
 330. Виолета Томовска - Кој ти ги даде тие црни очи
 331. Виолета Томовска - Кој што ме чуе да пеам
 332. Виолета Томовска - Лично моме Македонче
 333. Виолета Томовска - Љубов отровна
 334. Виолета Томовска - Македонски билбилљанки
 335. Виолета Томовска - Македонско девојче
 336. Виолета Томовска - Молитва
 337. Виолета Томовска - Мост ми ѕидале девет мајстори
 338. Виолета Томовска - Може ли цвеќе без вода
 339. Виолета Томовска - На секо ќоше и оро
 340. Виолета Томовска - Нели ти реков моме Донке
 341. Виолета Томовска - Носталгија
 342. Виолета Томовска - Од Битола појдов
 343. Виолета Томовска - Оди тивко
 344. Виолета Томовска - Ој девојче, бело ем црвено
 345. Виолета Томовска - Ој девојче девојче
 346. Виолета Томовска - Ој ти моме, малој моме
 347. Виолета Томовска - Ој ти момче Охриџанче
 348. Виолета Томовска - Ој Вардаре Македонски
 349. Виолета Томовска - Останал Кољо сираче
 350. Виолета Томовска - Овој живот трае
 351. Виолета Томовска - Памти ме подобро
 352. Виолета Томовска - Песна ви пејам Македонци
 353. Виолета Томовска - Пилето ми пее рано на сабајле
 354. Виолета Томовска - Рајски дарови
 355. Виолета Томовска - Роден крај
 356. Виолета Томовска - Роде мој Македонски (Тетовски Фест 2008)
 357. Виолета Томовска - Сакам да сме вечер заедно
 358. Виолета Томовска - Саноќ седам Трено
 359. Виолета Томовска - Се запали пиле Трено
 360. Виолета Томовска - Сестра кани брата на вечера
 361. Виолета Томовска - Сношти минав крај рајската градина
 362. Виолета Томовска - Со Битола се гордеам
 363. Виолета Томовска - Сонот ми е јаве
 364. Виолета Томовска - Што кучиња лајат
 365. Виолета Томовска - Што си толку Лено гајлелија
 366. Виолета Томовска - Три години болен лежам
 367. Виолета Томовска - Три срца јас  да имам
 368. Виолета Томовска - Тури мајко, тури
 369. Виолета Томовска - Заиграј со мене ти
 370. Виолета Томовска - Запејте Македонци
 371. Виолета Томовска - Запејте песни свадбарски
 372. Виолета Томовска - Земете ми се
 373. Виолета Томовска - Живот без љубов е лага
 374. Виолета Томовска и Манчевски - Ајде слушај калеш бре Анѓо
 375. Виолета Томовска и Манчевски - Калеш Дончо
 376. Виолета Томовска и Манчевски - Кога си тргнав втуѓина
 377. Виолета Томовска и Манчевски - Лино моме севдалино
 378. Виолета Томовска и Манчевски - Македонско девојче
 379. Виолета Томовска и Манчевски - Мила мајко мојто либе
 380. Виолета Томовска и Манчевски - Моја свадба
 381. Виолета Томовска и Манчевски - Не прибирај мила мамо стројници
 382. Виолета Томовска и Манчевски - Неќум сакам
 383. Виолета Томовска и Манчевски - Невено невен во градина
 384. Виолета Томовска и Манчевски - Ти момче Охриџанче
 385. Виолета Томовска и Манчевски - Ој зелено зеленико
 386. Виолета Томовска и Манчевски - Ојде дедо во градина
 387. Виолета Томовска и Манчевски - Тргнало ми лудо младо
 388. Виолета Томовска и Манчевски - Три години јас те чекав
 389. Виолета Томовска и Манчевски - Запеј песна Македонко
 390. Виолета Томовска и Наум Петрески - Ете тоа е љубовта
 391. Виолета Томовска и Наум Петрески - Три години болен лежам
 392. Виолета Томовска и Октет Куманово - Болен ми лежи Миле Поп Јорданов
 393. Виолета Томовска и Сузана Спасовска - Сношти те пратив на вода ќерко
 394. Виолета Томовска и Танец - Ах вие луди млади години
 395. Виолета Томовска и Зоран Настов - Само песна ни останува
 396. Вис Сломјена Срца - Зошто си тажно младо девојче (Охрид Фест 2007)
 397. Владо Наумоски - Свекре заиграј (Валандово 2007)
 398. Влатко Алексовски - Ајде Фато
 399. Влатко Алексовски - Ајде ред се редат мале
 400. Влатко Алексовски - Вардар, Пирин, Егеј да ги спомнам
 401. Влатко Алексовски - Велигденска песна
 402. Влатко Алексовски - Гори срце гори душа
 403. Влатко Алексовски - Добро утро мајко (Валандово 2008)
 404. Влатко Алексовски - Дрво и камен
 405. Влатко Алексовски - Елено моме
 406. Влатко Алексовски - Жариш палиш
 407. Влатко Алексовски - За Крива Паланка
 408. Влатко Алексовски - Зет и снаа
 409. Влатко Алексовски - Јоване бекријо
 410. Влатко Алексовски - Ќе ви пеам до сабаље
 411. Влатко Алексовски - Магија ќе направам
 412. Влатко Алексовски - Немој да ме заборавиш
 413. Влатко Алексовски - Опа нина моме
 414. Влатко Алексовски - Очи зелени
 415. Влатко Алексовски - Роденденска песна
 416. Влатко Алексовски - Сакам дома да се вратам
 417. Влатко Алексовски - Штип нека се весели
 418. Влатко Алексовски и Елена Велевска - Сакам се Македонско
 419. Влатко Вучков - Галаба мома
 420. Влатко и Златко Миладиновски - За Марето (Валандово 2007)
 421. Влатко Мартиновски - Еј дејче росно цвеќе (Тетовски Фест 2004)
 422. Влатко Мартиновски - Не одам (Тетовски Фест 2007)
 423. Влатко Миладиновски - Вело ќерко
 424. Влатко Миладиновски - Да ми бидеш невеста
 425. Влатко Миладиновски - Името наше е Македонија (Валандово 2008)
 426. Влатко Миладиновски - Кате, Кате
 427. Влатко Миладиновски - Моми тетовчанки
 428. Влатко Миладиновски - Не седи Расим распашан
 429. Влатко Миладиновски - Од таму се гледа Македонија
 430. Влатко Миладиновски - Ќе одам јабана (Роса 2007)
 431. Влатко Миладиновски - Зошто на зборот Маре нестоиш (Прилеп Фест 2009)
 432. Влатко Миладиновски и Интермецо - Се за Биљана (Тетовски Фест 2006)
 433. Воденки - Апсана ме кладе
 434. Воденки - Ка се заљубиле бре џанам
 435. Воденки - Ко ќе дојди та веселна пролет
 436. Воденки - Малихери пукајат
 437. Воденки - Мома врви крај гора зелена
 438. Воденки - Море сношти дојде чужди јунак
 439. Воденки - Сама мома во планина
 440. Воденки - Скришно се Лена армаса
 441. Воденки - Што е ова чудо
 442. Воденки - Тихо Мирка си заспала
 443. Воденки - Три години армасани
 444. Воденки - Влегло моме во градина
 445. Воденки - Врба ми изникнала
 446. Војо и Биљан Стојаноски - Колку е скапа Македонија
 447. Војо Стојаноски - Ацано млада невесто
 448. Војо Стојаноски - Ајде да си речиме една песна
 449. Војо Стојаноски - Ајде дали знаеш паметиш Милице
 450. Војо Стојаноски - Ајде Делчевчани
 451. Војо Стојаноски - Ако смееш бела Јано
 452. Војо Стојаноски - Ангелина
 453. Војо Стојаноски - Блазе си ти
 454. Војо Стојаноски - Блазе тебе Митро
 455. Војо Стојаноски - Божји дар
 456. Војо Стојаноски - Да сака господ
 457. Војо Стојаноски - Денеска ми е сабота
 458. Војо Стојаноски - До каде има сој Македонски
 459. Војо Стојаноски - Дојде ден да се сплотиме
 460. Војо Стојаноски - Добре дојдовте
 461. Војо Стојаноски - Една мисла имаме Izvadi
 462. Војо Стојаноски - Еј Деспина
 463. Војо Стојаноски - Ете мајко решив да се женам
 464. Војо Стојаноски - Филизој моме
 465. Војо Стојаноски - Голема свадба
 466. Војо Стојаноски - Јано ле Јанке убава
 467. Војо Стојаноски - Јас сум чисто Македонче
 468. Војо Стојаноски - Кај се мајко твоите чеда
 469. Војо Стојаноски - Какви очи зелени
 470. Војо Стојаноски - Ќе ти дојдам на велигден
 471. Војо Стојаноски - Либе моја Лидија
 472. Војо Стојаноски - Ленче бре дејче
 473. Војо Стојаноски - Лино севдалино
 474. Војо Стојаноски - Махмут се спрема за турско
 475. Војо Стојаноски - Македонијо мајко запеј
 476. Војо Стојаноски - Маре бела Маре
 477. Војо Стојаноски - Мила Македонијо
 478. Војо Стојаноски - Млада невеста
 479. Војо Стојаноски - Мојот пријател (Роса 2006)
 480. Војо Стојаноски - Море абер дојде Ајше
 481. Војо Стојаноски - На срце ми легнала
 482. Војо Стојаноски - Нема друга Македонија
 483. Војо Стојаноски - Оган да го гори Izvadi
 484. Војо Стојаноски - Пеј Охриде (Охрид Фест 2007)
 485. Војо Стојаноски - Печалбарска
 486. Војо Стојаноски - Пијам пијам цели ноќи
 487. Војо Стојаноски - Писмо братот испрати (Гоце Фест 2006)
 488. Војо Стојаноски - Полетај песно полетај
 489. Војо Стојаноски - Прости ми мајко (Валандово 2007)
 490. Војо Стојаноски - Разболесе мојто либе
 491. Војо Стојаноски - Свети корени (Филиграни 2008)
 492. Војо Стојаноски - Се собрале комитите
 493. Војо Стојаноски - Седнав да вечерам
 494. Војо Стојаноски - Синот ми се раѓа
 495. Војо Стојаноски - Славиме илинден
 496. Војо Стојаноски - Слегов долу во визбата
 497. Војо Стојаноски - Старокрајска
 498. Војо Стојаноски - Што ти текна Јано да побегнеш
 499. Војо Стојаноски - Што ќе остане (Гоце Фест 2007)
 500. Војо Стојаноски - Свадба баш Македонска
 501. Војо Стојаноски - Свадба голема
 502. Војо Стојаноски - Тетовските бекрии
 503. Војо Стојаноски - Ти донесов млада невеста
 504. Војо Стојаноски - Учи ме мајко карај ме
 505. Војо Стојаноски - Вардаре наша судбоводо Izvadi
 506. Војо Стојаноски - Вмро не воздигна
 507. Војо Стојаноски - За еден живот
 508. Војо Стојаноски - За кралот Александар
 509. Војо Стојаноски - Застани време (Роса 2007)
 510. Војо Стојаноски и Влатко Миладиновски - Кажи ми вујче (Роса 2008)
 511. Војо Стојанов - Димитриа
 512. Војо Стојанов - Јоване море Јоване
 513. Војо Стојанов - Темна е магла паднала
 514. Возовите што одат
 515. Вукица Челебиева и Златни Прсти - Џнам дека те познавам (Валандово 2007)

 

 

 

za balkite
lines_red_028

643 Песни